Laboratoare Digitale în colegiile cu profil IT

Descriere: Proiectul “Laboratoare Digitale Orange” a fost lansat în septembrie 2015, fiind implementat în toate colegiile cu profil IT din Moldova: Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, Colegiul Politehnic din Bălţi şi Colegiul Politehnic din Chişinău. Acesta presupune amenajarea unor laboratoare digitale în incinta instituţiilor şi dotarea lor cu articole de mobilier modern, computere performante, ecrane TV de ultimă generaţie şi conexiune gratuită la WiFi şi internet 4G de la Orange, cel mai rapid internet din Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a contribui la facilitarea dezvoltării educaţiei de calitate în colegiile IT din ţară, precum şi la înlăturarea barierei digitale în învăţământul din Republica Moldova.

Beneficiari: Spre finele anului 2016, circa 4 000 de studenţi vor deveni beneficiari ai Laboratoarelor Digitale Orange.

Parteneri: Instituţiile alocă resurse financiare pentru lucrările de reparaţie, iar Fundaţia Orange vine cu conceptul, design-ul locaţiei şi dotarea tehnică. Proiectul se desfăşoară cu susţinerea Ministerului Educaţiei din Moldova şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

Mai multe detalii aici.

infografic-3-01