Pedalează şi donează pentru educația digitală în cadrul INNOVATIC FEST, 2019

26.04.2019

Orange Moldova a lansat o iniţiativă inedită la INNOVATIC FEST. Amatorii de tehnologii şi roboți pot participa la o activitate deosebită, ce îmbină energia şi altruismul. Proiectul Pedalează şi donează pentru educaţia digitală este realizat în parteneriat cu Fundaţia Orange Moldova.

Participanţii sunt provocaţi să-şi doboare propriile recorduri, pedalând cât mai mult pe o bicicletă fixă iar fiecare kilometru parcurs de aceştia înseamnă o donaţie în valoare de 100 de lei, făcută de Fundaţia Orange Moldova, pentru a susţine educaţia digitală în şcolile din mediul rural.

Bicicleta este funcţională la standul Orange LOVE, special amenajat în cadrul INNOVATIC Fest.

Fundația Orange Moldova a fost lansată în anul 2009. Fundaţia îşi propune să contribuie la dezvoltarea proiectelor în domeniul educației, deoarece aceasta joacă un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica această oportunitate, FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor și abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică.

În anul 2015, Fundaţia Orange a lansat un program major la nivel naţional, Orange Digital School, prin intermediul căruia asigură învăţământul din ţara noastră cu acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate. În ultimii 9 ani, Fundaţia Orange Moldova a realizat peste 60 de proiecte cu impact social major, de care au beneficiat peste 300 de mii de persoane. Mai multe detalii găsiți pe fundatia.orange.md