Cei ce apreciază activitatea Fundaţia Orange Moldova

Author image

Pavel FILIP
Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 14 ianuarie 2016 – 8 iunie 2019

Prin lansarea acestui proiect de susținere a educației digitale, Orange Digital School, compania Orange Moldova contribuie la sporirea nivelului de competență profesională a specialiștilor pentru sectorul TIC. În prezent, asistăm la un paradox, vorbim de lipsa locurilor de muncă și salarii mici, iar pe segmentul IT, unde sunt înregistrate cele mai mari salarii, resimțim un deficit acut de cadre calificate. Am identificat această constrângere și ne-am propus s-o eliminăm prin realizarea Strategiilor Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Acest proiect al Fundației Orange este un pas concret în acest sens.


Author image

Stela GRIGORAŞ
Ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova în perioada 20 ianuarie 2016 – 26 iulie 2017

Vreau să mulţumesc Fundaţiei Orange pentru contribuţia la împlinirea viselor copiilor din medii sociale defavorizate. Acest model de colaborare și de responsabilitate socială între reprezentanții statului, oamenii de afaceri și societatea civilă va ajuta tinerii să facă școală, să obțină o profesie, astfel se vor integra mai ușor în societate. Consider că asemenea practici trebuie dezvoltate și promovate pentru edifica o societate mai bună și un viitor sigur pentru fiecare copil și familie din ţara noastră.


Author image

Brigitte Audy
Secretar General al Fundatiei Orange

Aş vrea să felicit Fundaţia Orange Moldova pentru dezvoltarea cu succes a mai multor proiecte din domeniul educaţiei digitale. Salut caracterul inovativ al proiectului Orange WiFi Cafe, proiect care a fost preluat şi de către alte ţări ale Grupilui Orange.


Author image

Mary Lisa DURBAN
Directeur mécénat Europe, Moyen-Orient et consolidation Groupe

Apreciem toată activitatea Fundaţiei Orange în Moldova şi eforturile sale de a susţine sistemul educaţional, prin oameni sârguincioşi şi dedicaţi. De altfel, FOM este şi un exemplu de bune practici, motiv pentru care acestea au fost preluate şi de alte filiale ale grupului din diverse state.


Author image

Olesea TANASOGLO
Vicepreşedinte al Comitetului Executiv, Găgăuzia

Actualmente internetul a câştigat un rol important în viaţă noastră, întrucât nu ne imaginăm nici o oră fără a accesa platformele online. Sunt convinsă că studenţii vor utiliza la maxim resursele spaţiilor digitale amenajate de Fundaţia Orange şi îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele.


Author image

Alexandra BARBĂNEAGRĂ
Pro-rector activitate didactică, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

În Republica Moldova se simte o criză acută de profesori bine pregătiţi, în special în domeniul informaticii. Din păcate, actualmente, specialităţile pedagogice nu sunt atractive pentru tineri. Orange Digital School aduce beneficii multiple pentru că sprijină cadrele didactice debutante, dar oferă suport şi pedagogilor care vor să profeseze în mediul rural. Cu siguranţă, proiectul va avea un impact social major. Şi asta pentru că investiţiile în cadrul didactic de astăzi sunt investiţii în copilul, cetăţeanul de mâine.


Author image

Grigore Belostecinic
Rector ASEM

Prin actiunile sale, Fundatia Orange investeste in viitorul nostru, pentru ca tinerii de astazi sunt cei care vor schimba soarta acestei tari.