"Copilărie - dulce feerie" – un spectacol al Fundaţiei Orange

28.05.2015

Fundaţia Orange susţine promovarea culturii în rândurile copiilor defavorizaţi. Astfel, peste 1200 de copii din familiile numeroase, nevoiaşe şi din instituţiile de tip internat au urmărit cu emoţii cea de-a şasea ediţie a spectacolului „Copilărie – dulce feerie”. Proiectul îşi propune să contribuie la integrarea copiilor cu acces limitat la evenimente culturale, în circuitul cultural autohton, dar şi de a promova tinerele talente din ţara noastră.

Sergiu Postică, Preşedinte al Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: Unul din obiectivele-cheie ale Fundaţiei Orange în Moldova este susţinerea copiilor în dificultate prin facilitarea accesului la conţinut cultural de calitate. Pentru noi, spectacolul a devenit deja o tradiţie frumoasă, pe care o vom păstra cu mare drag. Avem convingerea că educaţia prin cultură trebuie cultivată din copilărie, iar prin intermediul acestui proiect contribuim la integrarea culturală în societate a copiilor dezavantajaţi. Prin proiectele pe care le implementează Fundaţia Orange în Republica Moldova, încercăm să consolidam activitatea noastră de responsabilitate social – corporativă”.

Spectacolul a fost organizat în ajunul Zilei Internaţionale a copiilor, cu suportul financiar al Fundaţia Orange şi implementat, în parteneriat cu Societatea Culturală „Vatra”. Beneficiarii proiectului sunt copii originari din localităţi precum Chişinău, Străşeni, Ialoveni, Hînceşti, Rezina, Căuşeni, Ştefan-Voda, Criuleni, Tighina, Dubăsari, Anenii Noi etc.

Vlad Negruzzi, Preşedintele Societăţii Culturale „Vatra”: „A fost un spectacol reuşit. Am urmărit reacţiile copiilor, iar toţi radiau de fericire. Cunoaşterea artiştilor autohtoni este un element foarte important în educaţia copiilor, iar împreună cu Fundaţia “Orange Moldova” putem contribui la dezvoltarea lor”.

Tradiţional, surprizele au fost la ordinea zilei. Pe scena Palatului Naţional au urcat mai mulţi renumiţi interpreţi din ţara noastră, precum Nelly Ciobanu, Ion Suruceanu, Doiniţa Gherman, Ana Munteanu etc. Buna dispoziţie a copiilor veniţi la eveniment a fost întreţinută şi de mai multe grupuri de dansatori, recent lansate pe piaţa show biz-ului autohton.

Maria, 10 ani: „Mie mi-a plăcut foarte mult concertul. Am petrecut 2 ore alături de artiști, de copii într-o atmosferă veselă”.
Ana, profesoară: „A fost foarte interesant. Mulțumim organizatorilor pentru aceste clipe minunate petrecute alături cu cei dragi. Copiii au rămas foarte mulțumiți”.
Ion, părinte: „M-am simțit copil și chiar undeva îmi imaginam că este mama, tata și mă mai alint și eu ca un copil”.

Proiectul „Copilărie dulce feerie” se află la cea de-a şasea ediţie, iar până acum au beneficiat de el peste 7200 de persoane. În sprijinul promovării culturii şi facilitării accesului la evenimentele din acest domeniu, Fundaţia Orange, desfăşoară anual mai multe proiecte sociale destinate copiilor dezavantajaţi. Astfel, pentru a-i apropia de valorile culturale autohtone, dar şi pentru a-i integra în societate, pe lângă spectacolul „Copilărie-dulce feerie” în portofoliul fundaţiei se află şi proiectul „Opera şi baletul mai aproape de copii dezavantajaţi”. Ambele proiecte au menirea de a familiariza copii cu adevăratele valori culturale.