Cum poți obține un proiector, ecran şi laptop pentru școala ta

01.09.2016

Fundaţia Orange susţine educaţia digitală în Moldova. În acest sens a lansat o nouă ediţie a proiectului „Incluziunea Digitală Rurală”. În cadrul proiectului, în bază de concurs, 20 de instituţii de învăţământ din mediul rural vor fi dotate cu seturi de echipament performant, ce includ un proiector, un ecran şi un laptop. Echipamentele vor contribui la diminuarea excluziunii sociale a copiilor din aceste zone. „Incluziunea Digitală Rurală” este unul din cele 4 proiecte aflate sub umbrela Orange Digital School, un program lansat pentru a asigura în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniu.

Sergiu Postica, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Fundaţia Orange consideră că educaţia este o prioritate pentru orice comunitate, iar domeniul digital este o parte indispensabilă a învăţământului. Acest proiect vine să micşoreze decalajul dintre şcolile rurale şi urbane privind dotarea tehnică, pentru că, considerăm că fiecare copil merită să aibă accesul la un învăţământ de calitate. Sperăm ca acest echipament va oferi profesorilor posibilitatea de a oferi elevilor lecţii mai dinamice, utilizând materiale vizuale, filmuleţe, prezentări etc.”.

Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare.

Condiţii de participare:

În cadrul proiectului pot să participe doar gimnaziile şi liceele plasate în zonele rurale şi, care numără cel puţin 250 de elevi.

Dosarul de participare trebuie să includă:

  • Formular de aplicare completat;
  • Un document ce confirmă numărul de elevi în şcoală;
  • scrisoare de motivare, din partea directorului instituţiei, care să explice necesitatea unui astfel de echipament pentru şcoala în cauză, precum şi să specifice în ce activităţi şcolare acesta va fi folosit. Scrisoarea va fi semnată şi ştampilată de către directorul instituţiei şi va conţine minimum 500 cuvinte;
  • listă de activităţi academice şi extracurriculare organizate pe parcursul anului de studii 2015-2016, în formă de tabel, cu următoarele informaţii: data, denumirea activităţii, scurtă descriere.

Nu sunt eligibile gimnaziile şi liceele plasate în centrele raionale, orăşele cât şi în mun. Chişinău, Bălţi, Bender, Comrat şi Tiraspol. La ediţia din acest an nu pot participa instituţiile care au beneficiat de echipament în ediţiile precedente ale proiectului.

Termenul limită de depunere a dosarului de participare este 25 septembrie 2016.

Dosarele complete se depun la sediul Centrului de Informaţii Universitare din str. Puskin 16, mun. Chişinău, MD 2012. Acestea pot fi depuse personal sau pot fi transmise prin poşta ordinară la adresa indicată mai sus. Informaţii suplimentare pot fi solicitate la tel.: (022) 221167, 221172 , mob.: 068220072 sau pe eac.md.