Despre noi

istorie

Pentru multe persoane din intreaga lume comunicarea poate fi dificila sau chiar imposibila din cauza dizabilitatilor, insuficientei senzoriale sau lipsei de educatie. Prima Fundatie Orange a fost lansata in Franta in 1989. Astazi, Fundatia Orange activeaza in peste 30 tari atit din Europa cit si din Africa si are lansate peste 500 de proiecte.

In Republica Moldova, Fundatia Orange a fost lansata la 25 noiembrie 2009.

Odata cu lansarea Fundatiei Orange a fost deschisa expozitia "un monde en partage". Aceasta expozitie va fi disponibila pentru toti timp de o luna incepind cu 28 noiembrie 2009 in Gradina Publica Stefan cel Mare.

 
expozitia "un monde en partage":

Martine Franck, Moldova:

                 

Thomas Dworzak, Romania:

      

Alessandra Sanguinetti, Polonia:

      

S. Meseilas, Afrique:

  

obiective

  In Republica Moldova, programele Fundatiei se focuseaza pe 3 domenii-cheie:
  • sanatate & dizabilitati: prin ajutarea persoanelor care sunt in dificultate prin proiectele care sporesc independenta si imbunatatesc calitatea vietii oamenilor cu insuficiente vizuale si de auz
  • educatie: prin sustinerea proiectelor care incurajeaza educatia fetelor tinere
  • cultura: prin incurajarea muzicii vocale colective

Accesul la educatie este o componenta esentiala a procesului de dezvoltare a Moldovei, de aceea Fundatia Orange ofera burse de studii tinerilor talentati din mai multe institutii de invatamint din tara, precum si fetelor din familii vulnerabile.

 

statutul si regulamentul Fundatiei

Fundatia Orange Moldova este o organizatie necomerciala, neguvernamentala, apolitica, fara apartenenta ca membru, dotata cu un patrimoniu distinct si separat de patrimoniul fondatorului, care este destinat atingerii scopurilor necomerciale, prevazute de prezentul statut.

Activitatea Fundatiei se desfasoara in baza de autogestiune, pe principii de transparenta, de colaborare cu organizatiile guvernamentale si neguvernamentale din tara si strainatate in conformitate cu prezentul Statut si legislatia in vigoare.

Fundatia actioneaza in conformitate cu legislatia Republicii Moldova si prezentul Statut.

Toate documentele Fundatiei sunt valabile numai in cazul, in care acestea sunt semnate de persoane autorizate in limitele competentelor lor si au aplicata stampila Fundatiei.

 

fondatorii

Intreprinderea Mixta "Orange Moldova S.A."