Fundația Orange ajută. Dăruim căldură

30.11.2022

Fundația Orange rămâne solidară cu Moldova în depășirea crizei energetice și ajută familiile vulnerabile din țară să treacă mai ușor de această iarnă.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, 235 de familii social dezavantajate din țară vor primi, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, lemne de foc pentru a se încălzi în sezonul rece.

Ajutorul este oferit de Fundația Orange în cadrul Proiectului caritabil #EuAjut. Astfel, cele 235 de familii vulnerabile din Moldova vor fi aprovizionate cu câte un lot de lemne a câte 5 metri steri per familie, care vor fi transportate și livrate acestora la domiciliu. Valoarea totală a donației Fundației Orange depășește suma de 1,5 milioane lei.

Ludmila NISTORICĂ, Președinta Consiliului Fundației Orange: „În contextul actualei crize economice și energetice, Fundația Orange este solidară cu familiile vulnerabile și le ajută să facă față provocărilor, pentru a nu trece singure prin aceste dificultăți. Cu acest proiect, dăruim căldură pentru circa 2000 de persoane din 190 de localități din țară, care vor beneficia de lemne pentru a se încălzi în sezonul de iarnă. Prin această inițiativă, reconfirmăm angajamentele Orange de solidaritate cu Moldova în depășirea crizei energetice”.

De ajutor cu lemne pentru foc vor beneficia familiile numeroase, cu cel puţin 4 copii minori aflaţi la întreţinere, cu un venit lunar mai mic de 8 mii lei, familii monoparentale cu copii sau în care cel puțin un membru este persoană cu dizabilități. Beneficiarii au fost selectați de către Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din fiecare raion al Moldovei.

Proiectul caritabil #EuAjut este realizat de Fundația Orange, în parteneriat cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din ţară și implementat de Centrul de Informații Universitare.

Mai multe detalii despre acțiunile de solidaritate cu Moldova desfășurate de Orange în contextul crizei energetice pot fi găsite pe orange.md


Despre Fundația Orange Moldova

Fundaţia Orange Moldova a fost înfiinţată în anul 2009, ca parte a organizaţiei cu acelaşi nume la nivel internaţional. Până în prezent, datorită investiţiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundaţia Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundaţiei Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată ţara.