Fundația Orange este inima activităţilor filantropice şi de responsabilitate social-corporativă a Grupului Orange. De mai mult de 14 ani, Fundaţia Orange Moldova reuşeşte să fortifice statutul de operator digital şi social-responsabil al Orange Moldova prin dezvoltarea proiectelor în patru domenii cheie: educaţie, ajutor social, sănătate & dizabilități şi cultură, toate sub umbrela campaniei sociale #EuAjut.
Odată cu lansarea Lead the future, noul plan strategic al Grupului Orange, Fundația Orange își reconfirmă angajamentul de a susține educația și incluziunea digitală a societății și de a face tehnologia digitală mai accesibilă pentru fiecare, fortificând pilonul social din cadrul ESG (Mediu, Social, Guvernanță). În acest mod, Fundația ajută oameni din diferite categorii de vârstă să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.
În 2023, alături de parteneri și voluntari, Orange Moldova și Fundația Orange au realizat mai multe proiecte de solidaritate și au dezvoltat oportunități pentru a facilita accesul la tehnologie pentru societate. De aceste proiecte s-au bucurat peste 87 000 de oameni, dintre care elevi și profesori, femei, seniori și persoane din medii defavorizate din toată țara.
Cu ajutorul Fundației Orange Moldova, în 2023:
- 434 de femei din Ucraina si Moldova şi-au dezvoltat competențe antreprenoriale și digitale prin programul Women Digital Center. Aceste cunoștințe ajută femeile să-și inițieze și promoveze propria afacere sau să se angajeze.
- 1400 de elevi au făcut primii pași în coding pe Scratch cu proiectul #SuperCoders, au învăţat primele concepte de programare și logică matematică, pregătindu-se pentru un viitor job în IT.
- 52 de tineri din toată țara au învățat cum să lucreze cu imprimanta 3D, decupatorul laser, mașina de cusut și brodat digitală și sistemele conectate.
- 30 de cadre didactice și 769 elevi din toată țara au participat la proiectul de educație pentru mediu și inovații – Verde Play.
- 2576 de profesori au participat în programul Alfabetizarea Digitală a cadrelor didactice, unde au deprins noi abilități digitale pentru predare și evaluare: utilizarea Google Workspace for Education și crearea propriilor conținuturi educaționale în format digital.
- 1523 de persoane, dintre care 1323 elevi și 200 vârstnici din centre de plasament temporar, s-au bucurat de compania voluntarilor Orange, sub umbrela programului Ne Pasă.
- 23000 de elevi din 34 de școli din țară au fost asigurați cu Internet de calitate gratuit prin proiectul Internet Gigabit pentru şcoala ta.
- 244 persoane din familii social vulnerabile, dintre care 83 de copii, se bucură de proiectul Internet pentru viitor: servicii gratuite de Internet fix și Televiziune + 1 televizor + 1 smartphone și 1 pachet PrePay.
- 4500 de studenți, tineri specialiști și antreprenori din Bălți și regiune au acces la servicii gratuite de Internet și Wi-Fi în spațiile dedicate desfășurării proiectelor de educație și inovație digitală din cadrul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Nortek.
- 56150 de vârstnici comunică cu cei dragi la prețuri avantajoase, cu oferta socială – Abonamentul Senior 70.
- 1066 de oameni din diferite categorii de vârstă și-au descoperit potențialul, și-au perfecționat abilitățile profesionale și s-au recalificat pentru o meserie a viitorului, grație proiectelor dezvoltate în cadrul Orange Digital Center în perioada aprilie – decembrie 2023.
Orange și Fundația Orange Moldova se angajează să ajute în continuare prin derularea proiectelor de educație digitală și ajutor pentru societate.