Fundația Orange lansează proiectul național de educație digitală – Women’s Digital Center

 

 

Educația digitală ne face mai puternici, contribuie la dezvoltarea noastră personală, dar și ne oferă mai multe oportunități de dezvoltare profesională, respectiv, un nivel mai înalt de trai. Acesta este unul dintre motivele pentru care Fundația Orange susține constant și contribuie la educația digitală în Moldova.

Proiectul de educație digitală Women’s Digital Center este dedicat femeilor și tinerelor din Moldova, prin care acestea îşi vor dezvolta abilităţile digitale şi antreprenoriale.

Proiectul va demara cu selectarea, în bază de concurs, a 3 ONG-uri din diferite regiuni ale Moldovei. Cu susținerea Fundației Orange, acestea vor amenaja un spațiu dedicat educației digitale, iar apoi vor selecta și instrui femei și fete, astfel ca, în rezultatul proiectului, participantele să poată utiliza cu ușurință instrumente digitale pentru administrarea și promovarea unei afaceri.

ONG-urile vor primi câte un grant în valoare de 103 mii lei pentru organizarea activităţilor din proiect, precum și echipament digital pentru desfășurarea instruirilor.

Pentru a participa la concurs, ONG-urile trebuie să aibă cel puțin 5 ani de activitate în domenii relevante proiectului, minim 5 angajați, proiecte precedente implementate, în valoare cumulată de minim 2 mil. lei, și un spațiu potrivit pentru instruirea simultană a 30 de persoane.

Găsiți aici termenii de referinţă  şi formularul de aplicare .

Instruirea inițială a reprezentanților ONG-urilor selectate se va face de către Centrul de Informații Universitare (CIU), care este partenerul de implementare al proiectului. Training-urile vor avea două componente de bază: Utilizarea instrumentelor digitale și Dezvoltarea profesională.

Ulterior, cele 3 ONG-uri vor desfășura lunar astfel de instruiri pentru un număr cumulat de circa 600 de femei și fete cu vârsta între 18 și 45 de ani, care doresc să intre sau să se menţină pe piața muncii din țară, inclusiv, să se lanseze în afaceri, prin dezvoltarea abilităților profesionale și a competențelor de utilizare a instrumentelor digitale.

ONG-urile interesate pot depune dosarul de participare până la data de 12 noiembrie 2019, în format electronic la adresa de email: opojoga@eac.md, cu titlul mesajului: Dosar concurs „Women’s Digital Center”.

Pentru informații suplimentare, contactați: Otilia Pojoga, Coordonator de Proiect, la adresa electronică opojoga@eac.md sau la tel. (022) 221172, 060120078.

Dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate. Rezultatele concursului sunt definitive și nu pot fi supuse contestării. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 15 noiembrie 2019 pe www.eac.md și fundatia.orange.md