Pe 26 mai, Fundatia Orange Moldova impreuna cu Societatea Culturala "Vatra" au organizat traditionalul spectacol "Copilarie – dulce feerie". Proiectul este adresat copiilor din institutiile de tip internat din Republica Moldova, precum si copiilor din familii nevoiase, din familii cu multi copii. In fiecare an, spectacolul este organizat in ajunul Zilei Internationale a Copiilor.
Scopul proiectului este de a contribui la integrarea copiilor defavorizati, care au acces limitat la evenimente culturale, in circuitul cultural autohton, dar si de a promova tinerele talente din Republica Moldova.
Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: "Unul din obiectivele-cheie ale Fundatiei Orange in Moldova este sustinerea copiilor in dificultate, crearea de oportunitati pentru incadrarea acestora in societate prin invatamant si cultura. Acest spectacol a devenit o traditie frumoasa atat pentru Fundatia Orange cat si pentru copii, pe care o vom pastra cu mare drag.
Prin proiectele pe care le implementeaza Fundatia Orange in Republica Moldova, incercam sa consolidam activitatea noastra de Responsabilitate Social-Corporativa si sa sensibilizam societatea cu privire la problemele cu care se confrunta copiii in aceasta tara".
In fiecare an, spectacolul ""Copilarie – dulce feerie" vine cu noi surprize pentru copii. In acest an, copiii l-au vazut in scena pe Mihai Eminescu, pentru ca sa cunoasca cine a fost el si sa se familiarizeze cu opera poetului.
Alina, 10 ani: “Mie mi-a placut foarte mult concertul. Am petrecut 2 ore alaturi de artisti, de copii intr-o atmosfera vesela”.
Irina, parinte: „A fost foarte interesant. Multumim organizatorilor pentru aceste clipe minunate petrecute alaturi cu cei dragi. Copiii au ramas foarte multumiti”.
Mariana, parinte: „M-am simtit copil si chiar undeva imi imaginam ca este mama, tata si ma mai alint si eu ca un copil”.
In cadrul spectacolului, pe scena Palatului National au evoluat artisti si trupe de dans renumite: Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, Alexandru Lozanciuc, Vlad Negruzzi, Adriana Ochisanu, Laurentiu Popescu, compozitorul Anatol Lupu, formatiile de dans “Martisor”, “Copilarie dance”, “Soarele”, “Fantezie”, corul “Lacrymosa”, precum si tinere talente autohtone.
La spectacol au participat gratuit peste 1500 de copii din peste 20 de scoli de tip internat din diferite localitati ale tarii: Stefan Voda, Causeni, Straseni, Hancesti, Ialoveni, Rezina si altele. Fundatia Orange a asigurat transportul tur – retur gratuit pentru copii.
In cadrul programului sau cultural, Fundatia Orange Moldova sustine mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizati cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone pentru a-i integra in societate. Astfel, de Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati, impreuna cu Societatea Culturala Vatra, Fundatia Orange Moldova organizeaza concertul "Armonii autumnale". Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul National de Opera si Balet, fundatia isi propune sa familiarizeze copiii defavorizati, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera si baletul – genuri de arta mai putin populare in arealul autohton.