Fundaţia Orange Moldova a donat un Tomograf performant Institutului de Neurologie

Descriere: În anul 2010, Fundaţia Orange a donat peste de 1 milion de euro pentru a dota Centrul de Imagistică al INNN cu cel mai avansat echipament medical – Tomograful “Light Speed VCT SELECT”, primul de acest fel în ţară. Echipamentul dispune de softuri speciale, care oferă posibilitatea efectuării unor investigaţii profunde la nivelul organelor corpului şi permite evaluarea medicală a cca 100 de persoane timp de 24 de ore.

Dotarea şi inaugurarea Centrului de Radiologie şi Imagistică al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, în parteneriat cu Organizaţia Naţiunilor Unite şi Guvernul Republicii , a fost primul proiect realizat de Fundaţia Orange în Republica Moldova.

Scopul proiectului a fost de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală pentru toţi locuitorii Republicii Moldova.

Beneficiari: Anual, circa 3 500 de persoane defavorizate beneficiază de servicii medicale de calitate graţie tomografului donat de către Fundaţia Orange.

Parteneri: Acţiunea a fost realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea Parteneriatului Public – Privat”, implementat de Agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Găsiţi raportul proiectului.

Mai multe detalii găsiţi detalii.