Proiectul caritabil #EuAjut. Dăruim căldură.

Descriere: Fundația Orange Moldova este solidară cu familiile vulnerabile din țară și le ajută să facă față provocărilor de a se încălzi în sezonul rece 2022-2023.

Astfel, circa 2000 de persoane dezavantajate din 186 de localități din Moldova au fost aprovizionate cu câte un lot de lemne a câte 5 metri steri per familie. Lemnele pentru foc au fost transportate și livrate direct la domiciliu. Valoarea totală a donației Fundației Orange este de 1,5 milioane lei.

Scopul proiectului este de a ajuta familiile dezavantajate din țară să treacă mai ușor de perioada de iarnă în contextul crizei energetice.

Beneficiari: De ajutor cu lemne pentru foc au beneficiat 243 de familii vulnerabile, cu cel puțin 4 copii minori aflați la întreținere, cu un venit lunar mai mic de 8 mii lei, familii monoparentale cu copii sau în care cel puțin un membru este persoană cu dizabilități. Beneficiarii au fost selectați de către Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din fiecare raion al Moldovei.

Parteneri: Proiectul caritabil #EuAjut este realizat de Fundația Orange, în parteneriat cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din țară și implementat de Centrul de Informații Universitare.