Un monde en partage

26.12.2012

Expoziţia de fotografii "Un monde en partage" organizată cu ocazia aniversării a 3 ani de activitate a Fundaţiei Orange Moldova

Misiunea fundaţiei este de-a ajuta oamenii să comunice mai bine
De la fondarea sa în 1987, Fundaţia Orange dezvoltă programe filantropice în mai multe ţări, promovând misiunea Grupului Orange de a ajuta oamenii să comunice mai bine. Fundaţia Orange are misiunea de a face lumea mai accesibilă pentru toţi, ajutând oamenii, care sunt izolaţi de restul lumii din cauza insuficienţelor senzoriale, prin încurajarea acestora de a fi mai autonomi în viaţa lor de zi cu zi şi prin susţinerea realizărilor lor sociale şi culturale.

Responsabilitatea Social-Corporativă în lume
Fundaţia Orange coordonează toate activităţile filantropice ale Grupului Orange în întreaga lume, lucrând în strânsă colaborare cu reţeaua de companii Orange extinsă în peste 30 de ţări din Europa, Asia, Orientul Mijlociu şi Africa, unde este prezent Grupul. În toate aceste ţări, fundaţia susţine proiecte propuse de organizaţii nonguvernamentale locale şi internaţionale şi instituţii publice, ţinând cont de specificul contextului cultural şi social al fiecărei ţări în parte.

Fundaţia Orange Moldova
În Republica Moldova, fundaţia a fost lansată oficial pe 25 noiembrie 2009. Aceasta este parte a reţelei Fundaţiei Orange şi susţine proiecte în 3 domenii-cheie: 1. sănătate&dizabilităţi - prin susţinerea persoanelor cu autism şi a proiectelor care sporesc nivelul de independenţă şi îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a oamenilor cu deficienţe senzoriale; 2.educaţie - prin susţinerea proiectelor ce încurajează instruirea şi educaţia, în special, a fetelor din şcolile-internat din ţară; 3.cultură - prin promovarea, în special, a muzicii corale, operei şi baletului, precum şi promovarea tinerelor talente în aceste domenii.

Lansarea fundaţiei a contribuit semnificativ la consolidarea angajamentului de responsabilitate social-corporativă al companiei Orange Moldova.

Contextul expoziţiei "Un monde en partage"
Pozele prezentate în cadrul expoziţiei ilustrează viaţa beneficiarilor Fundaţiei Orange Moldova, care sunt în special copii defavorizaţi cu deficienţe senzoriale şi dizabilităţi fizice, cu acces limitat la educaţie de calitate. Prin intermediul expoziţiei, oferim acestor copii posibilitatea de a se adresa către comunitate pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă în viaţa lor de zi cu zi.

Expozitia a fost inaugurata la intrarea in gradina publica Stefan cel Mare si Sfant si va fi deschisa pentru vizitatori pana pe data de 15 ianuarie 2013. La expozitie sunt asteptati toti locuitorii capitalei si vizitatorii acesteia.

sanatate

responsabilitate sociala