Vezi cine sunt finaliştii proiectului Women’s Digital Center

30.01.2020

Au fost desemnaţi finaliștii concursului de granturi în cadrul proiectului Women’s Digital Center, organizat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova.

Asociaţia pentru Copii și Tineret "FĂCLIA" din Ungheni, Centrul Regional de Asistență și Informare a ONG-urilor „CONTACT” din Cahul şi Centrul de Politici Socio -Economice „CONSENS” din Sîngerei sunt cei trei finalişti care vor primi un grant în valoare de a câte 103 mii lei, precum și echipament digital relevant activității educaționale, în valoare de 106 mii lei. În următoarele 7 luni, organizaţiile finaliste urmează să implementeze proiectele în comunităţile lor.

Astfel, în Ungheni, Cahul şi Sîngerei vor fi create spaţii dedicate pentru instruiri în educaţia digitală și antreprenorială, la care vor participa circa 600 de femei și tinere, cu vârsta cuprinsă între 18 - 45 ani. Scopul acestor instruiri este ca, în final, beneficiarele să-şi dezvolte abilităţile digitale şi antreprenoriale, devenind capabile să-și lanseze/administreze și promoveze o mică afacere.

La ediţia din acest an și-au înaintat dosarul pentru concurs 10 organizații neguvernamentale din 8 regiuni ale țării. În rezultatul evaluării dosarelor de către Comisia Independentă de Experți și al vizitelor de studiu la locaţiile organizațiilor neguvernamentale identificate, au fost selectate cele 3 ONG-uri finaliste.

Proiectul Women’s Digital Center este componentă a Orange Digital School, program naţional de susţinere a educaţiei digitale din Moldova, care oferă suport în dezvoltarea unui sistem educaţional de calitate, prin acces la infrastructură modernă, internet de calitate şi pregătire profesională în domeniul IT.