Fundația Orange ajută. Internet pentru viitor

15.06.2023

Fundația Orange Moldova ajută la incluziunea digitală a societății și anunță lansarea proiectului caritabil Internet pentru viitor. Inițiativa este implementată odată cu extinderea rețelei de Internet prin Fibră optică a Orange Moldova în tot mai multe localități din țară.

Proiectul Internet pentru viitor își propune să susțină 130 de familii din medii social vulnerabile, care locuiesc în 20 de localități din Moldova. Astfel, fiecare familie va primi gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un abonament de Internet prin Fibră și Televiziune Acasă, un televizor, un smartphone și o cartelă PrePay.

Până în acest moment, 22 de familii dezavantajate din Drochia, Măgdăcești, Porumbeni și Bubuieci au fost conectate la rețeaua de Internet prin Fibră de la Orange și se bucură de oportunitățile oferite de Fundația Orange în cadrul proiectului Internet pentru viitor.

Ludmila NISTORICĂ, Președinta Consiliului Fundației Orange: „Pentru noi este important ca toată lumea să aibă acces la tehnologiile digitale, indiferent de vârstă și statut. Prin proiectul Internet pentru viitor, ne-am propus să oferim familiilor dezavantajate acces gratuit la Internet și televiziune. În așa mod, familiile vor primi dispozitive, gen Televizor și Smartphone, gratuite, vor putea naviga pe Internet la viteză înaltă și privi la TV emisiunile preferate”.

Pentru proiectul caritabil sunt eligibile familiile numeroase, cu cel puțin 3 copii minori aflați la întreținere, cu un venit lunar de până la 5 mii lei, familii monoparentale cu copii sau în care cel puțin un membru este persoană cu dizabilități. Beneficiarii sunt selectați de către Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din fiecare raion.

Proiectul Internet pentru viitor se află sub umbrela campaniei sociale #EuAjut și este realizat de Fundația Orange în parteneriat cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din țară și implementat de Centrul de Informații Universitare.

Mai multe detalii despre serviciile de Internet prin Fibră și Televiziune de la Orange pot fi găsite pe www.orange.md/Love

Despre Fundația Orange Moldova

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste 150 de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.