Fundația Orange Moldova dă start procesului de selecție a unui ONG care va implementa proiectul Solidarity FabLab pe parcursul anului 2024. Organizațiile non-guvernamentale interesate, care îndeplinesc condițiile Regulamentului, sunt încurajate să depună dosarul de participare până la 3 mai 2024.
Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, care-și doresc să deprindă abilități și cunoștințe noi în fabricarea produselor, prin intermediul tehnologiilor digitale, utilajelor și echipamentelor electronice de programare, cum sunt imprimantele 3D, mașinile de cusut digitale sau decupatoarele Laser.
Ediția a treia a programului se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2024 și va implica circa 220 de tineri din țară. Instruirile vor avea loc la Orange Digital Center (Chișinău) și în cele 3 locații Solidarity FabLab amenajate în Sîngerei, Orhei și Soroca.
Ludmila NISTORICĂ, Președinta Consiliului Fundației Orange Moldova: „Fiecare ediție de până acum a programului Solidarity FabLab ne-a inspirat prin proiecte creative, realizate cu multă pasiune și dedicație. Suntem mândri de faptul că, cu ajutorul Fundației Orange, care are o activitate de peste 14 ani în Moldova, reușim să continuăm acest proiect inovativ și să ajutam tinerii din țara noastră să fie mai pregătiți pentru provocările zilei de mâine. Ne dorim mult ca și ediția din 2024 să fie cel puțin la fel de productivă și de succes.”
ONG-urile interesate vor expedia dosarul de participare până la data de 3 mai 2024, ora 24:00, la adresele de email: fundatia@orange.md și sourcing@orange.md, cu titlul: Aplicare la Proiectul Solidarity FabLab.
Regulamentul și modelele de fișiere necesare pentru dosarul de aplicare pot fi accesate pe www.fundatia.orange.md.
Despre Fundația Orange Moldova:
Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste 150 de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.
În 2023, Fundația Orange a inaugurat Orange Digital Center, un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale și antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat.
Mai multe detalii despre Fundația Orange sunt disponibile pe pagina fundatia.orange.md.