Schimbăm lumea împreună. Direcționează 2% pentru proiectele de ajutor social ale Fundaţiei Orange

18.03.2024

Fundaţia Orange, liderul CSR #1 din Moldova, contribuie la dezvoltarea comunității prin realizarea unor proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Pe parcursul celor 14 ani de activitate, de proiectele Fundaţiei beneficiază fiecare al 6 locuitor al ţării.

2% din veniturile tale pot face diferența prin Fundația Orange

Din 2017, Fundaţia Orange este eligibilă pentru desemnarea procentuală din partea persoanelor fizice, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi poate să direcționeze 2% din impozitul pe venit către fundație.

Și în acest an avem posibilitatea de a ne consolida eforturile şi să participăm direct la realizarea mai multor proiecte de ajutor social susținute de Fundaţia Orange Moldova. Suma colectată în acest an, din desemnarea procentuală va fi valorificată de fundație pentru realizarea proiectelor de susținere a segmentelor sociale aflate în dificultate.

Pentru anul 2022, din desemnarea procentuală de 2%, Fundația Orange Moldova a beneficiat de suma de 100,331.67 lei. Astfel, anul precedent, suma colectată a fost valorificată de Fundaţia Orange pentru realizarea unui proiect de asigurare a conectivității pentru mai multe familii numeroase din țară – #EuAjut. Internet pentru viitor. Astfel, 244 persoane din familii social vulnerabile, dintre care 83 de copii, se bucură de servicii gratuite de Internet fix și Televiziune + 1 televizor + 1 smartphone și 1 pachet PrePay, asigurate de companie.

Desemnarea celor 2% este simplă. Fă parte din schimbare

Dacă dorești să sprijini activitatea Fundaţiei Orange Moldova prin direcționarea a 2% din suma impozitului pe venit plătit statului pentru anul 2023, e necesar să depui Declarația cu privire la impozitul pe venit – Formularul CET18, utilizând în mod obligatoriu, metode automatizate de raportare electronică.

Astfel, în secțiunea a cincea a declarației (câmpul M1), urmează să indici codul fiscal 1010620005265 al organizației beneficiare. Informația completă a beneficiarilor, cum ar fi, codul fiscal, adresa juridică și denumirea organizației poate fi aflată accesând Lista beneficiarilor desemnării procentuale, publicată în fiecare an către Agenția Servicii Publice.

Completarea declaraţiei este simplă. Găseşte aici sau video.

Termenul limită de depunere a declarației pentru anul 2023 este 30 aprilie 2024.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație. De fapt, este o parte a impozitului pe venit deja achitat statului, care poate fi direcționat de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită.

Apreciem că ești solidar şi că îţi pasă. Împreună facem lumea mai bună

Ne exprimăm aprecierea pentru toţi cei care în fiecare an ajută populaţia prin direcţionarea către fundaţie a 2% din suma impozitului pe venit. Aportul fiecăruia este resimţit pe deplin de fiecare beneficiar al proiectelor promovate de fundaţie.